Wij denken graag met u mee.

Scheiden wat nu?

Helaas komt het veel voor dat mensen uit elkaar gaan. Bij een scheiding / relatiebeëindiging moet meestal minstens één van de partners op zoek naar andere woonruimte. Hebben jullie samen een eigen huis? Dan moeten jullie beslissen wat daarmee gebeurt. Blijft één van jullie er graag in wonen, of verkopen jullie liever?

Woning houden of verkopen?

Als één van beide partners in het huis blijft wonen, moet het eigendom van de woning juridisch worden geregeld. Ook moeten de hypotheek en de verzekeringen worden aangepast. Doordat één partner de woning overneemt, ontstaat een schuld aan de ander. De vertrekkende partner moet als schuldenaar worden doorgehaald en of uitgekocht worden. Dit kan door de hypotheek te verhogen. Onze hypotheekadviseur kan voor je uitzoeken of één van beiden kan blijven wonen en of uitkopen voor één van jullie mogelijk is. Het doorhalen van het hoofdelijk schuldenaarschap kan onze hypotheekadviseur ook verzorgen.

Vraag een gratis waardebepaling aan

NVM makelaar

Als jullie de woning verkopen, wordt de hypotheek afgelost uit de opbrengst. Wat overblijft, verdeel je. Meestal ieder de helft, maar een andere verdeling kan ook. Als de hypotheek hoger is dan de waarde van de woning dan kan het handig zijn als je NHG (Nationale Hypotheek Garantie) hebt. Het geeft je namelijk wat meer mogelijkheden. Een restschuld wordt dan kwijtgescholden na de verkoop. Zie ook verkopen met verlies op onze site.

Onze makelaars kunnen je helpen bij het bepalen van de taxatiewaarde van jullie huis en de verkoop van het huis.

Neem contact met ons op

0313 - 65 24 25