Beschrijving

In het centrum van Brummen vindt u dit Rijksmonument uit 1904 , een karakteristiek onderkelderd woonhuis met veel historie en oorspronkelijke elementen zoals gedetailleerde gevels met siermetselwerk, kamers-en-suite met gedecoreerde houten plafonds, paneeldeuren met gesneden stijl- en regelwerk, grote hoge ramen, glas in lood ramen en zwarte marmeren schoorsteenmantels.  Alle ramen in de woning zijn voorzien van monumentenglas.
De waardering die de woning destijds heeft gekregen is als volgt: “van architectuurhistorische waarde uit het begin van de 20e eeuw met invloeden vanuit de Neo-Renaissance en overgangsarchitectuur”.

Indeling

Begane grond
De entree aan de voorzijde van de woning geeft toegang naar de eet-, woonkamer, keuken, kantoor (met daarin de meterkast), de bijkeuken en het toilet. In de hal ligt een prachtige bewerkte authentieke granito tegelvloer.
Vanuit de entree is aan de linkerzijde de toegang naar de eetkamer met aangrenzend aan de voorzijde de serre.
De eetkamer en woonkamer hebben hoge plafonds en grote ramen. In de eetkamer is een antieke kolenkachel met een authentieke schouw. In de woonkamer die van de eetkamer is gescheiden met schuifdeuren (serre-deuten) met glas in lood is eveneens  een authentieke schouw met een open gashaard. . De vloer van de woonkamer en de eetkamer is een parketvloer. In de serre fraaie glas in loodramen.

Keuken
Achter de woonkamer ligt de woonkeuken die voorzien is van  een vaatwasser. De keuken bevat een oorspronkelijke schouw met tegels in blauw en wit, waarin een gasfornuis met elektrische oven (Pelgrim) met vijf pitten.
De keuken heeft veel kastruimte en is van alle gemakken voorzien. Vanuit de keuken is een serre die aan de achtertuin grenst. 
In de bijkeuken is de was-/droogopstelling gerealiseerd en er is voldoende bergruimte aanwezig. In de vroegere dienstmeidenruimte boven de bijkeuken vindt u ook de Cv-ketel (Vaillant HR, 2015).

Kantoor
Het kantoor (4.1 x 3.3m) rechts naast de hoofdingang van de woning heeft veel privacy en is eventueel te gebruiken voor een praktijkruimte aan huis.

Kelder
De woning is volledig onderkelderd en bestaat uit meerdere ruimten. In de kelder treft u nog de ouderwetse kolen (antraciet), de waspers (mangel) en de oorspronkelijke (warm)watervoorziening van vroeger. De kelder op stahoogte is nu in gebruik als ruimte voor kleine workshops, klusruimte (met een authentieke timmerkast), als wijnkelder en voor de opslag van spullen.

1e verdieping
De houten trap met gesneden trappaal en stijlen geeft toegang naar de overloop en drie royale slaapkamers die allen voorzien zijn van een houtkleurige laminaten vloer en veel vaste kasten. 
De badkamer heeft een ligbad dat speels geplaatst is in de ruimte, er is een douche, 2 grote losse wasbakken en een 2e toilet. 

2e verdieping
Met een vaste trap is de zolderverdieping bereikbaar. Deze ruimte is erg groot en biedt de mogelijkheid om extra kamers te realiseren. Op de zolderverdieping zijn twee vroegere meidenkamers.

Tuin
De tuin aan de achterzijde van de woning heeft veel privacy en ruimte om te genieten van de zon. Er zijn drie terrassen en de tuin herbergt nog een oude schuilkelder. 
Achterin de tuin is een houten tuinhuisje aanwezig voor het opbergen van o.a. tuingereedschap. Tevens is er een kas.

Bent u ook enthousiast geworden, neem dan contact op met uw Dorpsmakelaar.

Kenmerken