Beschrijving

Kijkers opgelet! De prijs betreft een vaste prijs (dit betekent dat de woning niet per inschrijving verkocht zal worden). 

Bent u op zoek naar een authentieke (1906) woonboerderij in het buitengebied en een paardenliefhebber? Dan is deze riet gedekte, vrijstaande woonboerderij met 4 slaapkamers, diverse schuren, een paddock/track en een buitenbak (22x45) op een ruim perceel van 12.145 m² wellicht iets voor u! In 1973 is de woonboerderij volledig herbouwd en gemoderniseerd. 
De boerderij is nagenoeg volledig voorzien van dubbele beglazing en hardhouten kozijnen. Daarnaast is de kap geïsoleerd en voorzien van kunstriet. De volledige begane grond vloer betreft een betonnen vloer en is voorzien van isolatie (korrels). Verder zijn op één van de schuren 14 zonnepanelen geplaatst.

Tonden ligt dichtbij de dorpen Brummen en Voorst. Wonen in dit eigen paradijsje betekent ook korte afstand naar steden als Zutphen, Apeldoorn, Deventer en autowegen (A1, A12 en A50). Winkels, scholen en openbaar vervoer liggen op fietsafstand. Wanneer u hier woont, geniet u elke dag.

Indeling:
Vanaf de straat zijde beschikt de woning over een ruime oprit voorzien van klinkers. Hier is voldoende ruimte om trailers/tractoren te manoeuvreren. Via de oprit loopt u het erf op waar direct de charmante karakteristieke entree van de woning in het oog springt. 
 
Bij binnenkomst treedt u de royale hal binnen. De hal beschikt over een landelijke tegelvloer die tezamen met de in het zicht herstelde balken zorgt voor een robuuste landelijke uitstraling. Vanuit de hal is toegang naar het toilet. Het toilet is volledig betegeld en voorzien van een fonteintje. In de hal treft u verder de meterkast (stoppensysteem aanwezig). 

Bij binnenkomst treft u direct naast de entree op de begane grond de badkamer. Hiermee is de woning gelijkvloers ingericht en daarmee tevens ook geschikt voor senioren. De badkamer dateert uit 1973 en heeft daarmee een retro look. Verder beschikt de badkamer over een ligbad, wastafel en inloopdouche. Op de begane grond is een separaat toilet aanwezig dat ten goede komt aan het wooncomfort. 

De woning beschikt over een zeer lichte woonkamer. Dit komt door de aanwezigheid van de vele raampartijen en de daglichtinval van drie kanten. Door de brede opzet is deze ruimte speels om in te richten. De schilderijachtige zichtlijnen zijn hier adembenemend. Voor de paardenliefhebbers, u heeft hier zicht op uw eigen paardenweiland. De landelijke tegelvloer is doorgetrokken in lijn met het robuuste balkenplafond. 

Naast de woonkamer ligt de keuken met een granieten werkblad, een vierpits-gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koelkast en combi magnetron. Vanuit de keuken is de toegang naar de tuin, waar een gezellig terras is aangelegd.

Op de begane grond zijn twee slaapkamers aanwezig. Uiteraard kunt u hier ook de keuze maken om een werkplek aan huis te realiseren. Beide slaapkamers op de begane grond hebben kastruimte en de masterbedroom heeft als extra een airco. 

Bij binnenkomst treft u in de hal de trapopgang. Vanaf de overloop is de toegang naar twee slaapkamers waarvan er momenteel één in gebruik is als werkkamer (in deze kamer hangt de CV-ketel 2015). De kunstrietenkap is geïsoleerd en afgewerkt met gipsplaten. 

Terrein:
Het geheel bestaat uit twee percelen. Het woonhuis perceel betreft 4.130 m2 en het weiland betreft 8.015 m².

- Garage/Overkapping:			Circa 40 m2 

De schuur met carport heeft een afsluitbare berging, een bergzolder, elektra en een grondwaterpompinstallatie voorzien van een filtersysteem.
- Paardenstal/Zadelkamer/Vliering:	Circa 162 m2

De paardenstal heeft twee paardenstallen (dit is eenvoudig weer terug te brengen naar 3 zoals dit voorheen was) voorzien van automatische drinkbakken, een zadelkamer, een grote vliering (hooizolder), water en elektra. De paardenbak ligt naast de paardenstal.

-Werkschuren				Circa 175 m2 

Momenteel in gebruik als stalling voor de tractor/landbouw gereedschap. De werkschuren zijn deels rietgedekt en zijn prima om te toveren tot verblijfsruimte in de vorm van een werkplek of een B & B.  

Bent u ook enthousiast geworden, neem dan contact op met uw dorpsmakelaar.

Kenmerken